hoe je gezonder kan eten: mijn achtergrond

macro photography of raspberries
Photo by Claudia Romero-Dneprovski on Pexels.com

Een groot topic, dus ik wil het kleiner indelen.

Eten is grotendeels een levensbehoefte die ik tegemoet kom door te leren hier over op het internet en te luisteren naar mijn lichaam, hoofd, en gevoel.

Eerst wat meer informatie over mijn achtergrond, zoals beloofd.

Gelukkig hield mijn stiefvader van groentes en vruchten groeien. We hadden een grote tuin, waarin mijn stiefvader naar zijn wens groentes en fruit omhoog toverde. Hij had één van de eerste biologische tuinen omdat mijn moeder, vooruitstrevend voor haar tijd in de zeventiger jaren, op onze mooie wereld was gesteld. Zij heeft haar liefde aan mij doorgegeven om te delen met iedereen, dat recyclen een aanname is in je leefwijze.

Wij werden al vroeg geleerd om geen zeep in het grondwater te stoppen, of zo min mogelijk. Mijn moeder vertegenwoordigde een biologisch product in America, Basic H (toen, nu Shaklee Basic H2), en omdat wij onze eigen septic tank hadden, waren we voorzichtig want mijn stiefvader was niet blij als dat ding gerepareerd of verschoond moest worden…

Nog iets wat ons bijgebracht werd was dat papier een groot goed was. Mijn moeder zorgde ervoor dat wij allebei de kanten van een vel gebruikte. Zelf recycelde ze de enveloppen als boodschappenlijstjes, iets wat ik nu nog doe. Daarna pas verdwijnen ze in de papierkliko.

Nog meer taken waren in de tuin werken, met mijn broer die het gras maaide, en ik wieden. Geen leuke taak als je een kind bent en wilt spelen, maar ik weet nog alle geuren precies! Mijn favorieten waren het heerlijke van tomaten aan de stam, het scherpe van de knoflookbladeren, het zachte van slablad, het zoete van mais — waar trouwens ook de herten dol op waren. Uiteindelijk heeft mijn stiefvader een omheining van 2 meter neergezet om ze tegen te houden.

Mijn allergrootste lieveling waren (zijn nog altijd) de frambozenstruiken. Het kon mij niet schelen hoe gekrast en gekrabd ik werd tijdens het plukken. Een treat om eerst de frambozen cadeautjes plukken, met al die fantastische warme, bloemige geuren, en dan de beloning van het eten als toetje.

Ja, dat zijn een paar ontzettend fijne herinneringen van vroeger. Ik hoop dat u, mijn lezer, ook zulke prettige ervaringen van vroeger heeft. Ik vind het erg leuk als u deze hieronder deelt natuurlijk.

Hartelijk dank!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s